"Man får inte låta studierna komma i vägen för sin skidåkning"
"Man kan ju variera skidåkningen med lite studier också"
/ Skidåkarstudenter på LTU

fredag 14 juli 2017

FIAT - turné

Jag och Dennis fick jobb som eventpersonal med FIAT. Vi representerar och promotar en ny modell FIAT TIPO, som nu kommer i kombi och halvkombi. Då ska vi ut på turné runt i Sverige.Göteborg-Uddevalla-Borås-Jönköping-Varberg-Mellbystrand/Laholm-Halmstad-Helsingborg-Malmö är första rutten. Sen några dagar lediga i Stockholm och sen börjar nästa turné:
Västerås-Örebro-Malung-Falun.

Nu har vi kört första rutten och har lyckats träffa kompisar vi känner i nästan alla städer!
Och hotell och HOTELLFRUKOST varje dag <3

Här har vi utbildning om bilarna.Här har vi set-upen. Beachflaggor, party-tält, 3 visningsbilar, en liten elbil & trampbil för barn.

Elbilen nedan är ju hittils absolut den mest populära bilen. Den går hem! Men jag tycker att den är ganska konstigt designad måste jag säga. Den låter ganska mycket så små barn blir lite rädda för ljudet, och så rycker den lite i början, som om när man  kör en vanlig bil att man faila lite med koppling/gas och så drar den iväg för häftigt, när den gör det så stoppar man ju och slutar gasa, och då stoppar bilen vilket gör att allt blev jätteryckigt, några har gråtit då. Små barn förstår inte heller riktigt sig på den, det är mycket att tänka på när man kör, att kolla framåt och trycka pedal och ratta. Barn tittar runt och så glömmer de att titta fram ibland, och ibland släpper de gasen eftersom gaspedalen verkar vara designad att man ska trycka med tårna, men små barn trycker ju med hela foten - dvs hälen, och då reagerar inte bilen så bra utan hackar lite eftersom den inte är helt nedtryckt. Nästa grej är att det också finns en växel. Om man drar spaken fram så backar bilen, om man trycker spaken bak så går den fortare. Det hade de små barnen också lite svårt att förstå, dock spärrade vi 2an för att den inte skulle gå så fort. Det kan ju vara så att de har tänkt ännu ett steg med hur den accelererar och med krafter och så men hur som helst såg man på de små barnen att det var svårt. För smala och lätta lite äldre barn var det perfekt, de förstod och så fick de plats. Men vissa som var till och med så små som 6 år men var lite större i kroppen så var själva bilen för liten och den gick ganska tungt. Så de var ganska jobbigt att säga till den 6åriga ungen att han var för stor, att bilen var till för mindre barn och då sa jag för 5 år och yngre, och han ba men jag är ju 6år! Det var synd. Sen har supersmala små barn som har varit 8-9 år fått köra. Som tur var så har det bara oftast varit ett barn i taget som har fått köra så det har inte blivit någon såndär krock att "men han/hon får ju köra, varför inte jag?", än iallafall! Får se om det blir mycket barn i Malung. Man kan ju bara inte sätta någon vikt lixom. Så hmm, ja jag skulle inte säga att det är den bästa designen. Sen hårda plasthjul så den kan inte gå på grus, då bara spinner den och sen  måste det vara helt platt för den fixar inte uppförsbackar.

Men har ändå hört från föräldrar att en del ändå har haft liknande hemma. Och någon 3 åring fattade allt och var superduktig vilket var imponerande.På en hotellparkering var det sjukt tight.... jag parkerade och fick gå ur bilen från andra hållet och klättra lite...

Träffade Poffe (LTU) i första stoppet Göteborg och käkade på "Holy Cow". Träffade också David och Rosita (Hemsedal).

Jag tog "Healthy Cow", avokadoburgare, så hette rätterna i stil med "Fat Cow" osv :)

Sen drog vi upp i ett torn och kika på utsikten!

Utsikt över Liseberg.


Här är vi i Jönköping där chefen bjöd på finmiddag ute på bryggan.

Restaurangen hade jordgubbar utanför de lockade in folk med, det gick hem!


Sen såg vi slutet av regnbågen! Den slutade i vattnet!I Varberg toppades hotellet och hotellfrukosten!


Kom fram till att det var den skönaste sängen jag någonsin sovit i. Funderar starkt på att ringa dem och fråga hotellet vilken säng det var. Sen när man får reda på att den säkert kostar skjortan x1000 så kan man drömma sig bort och ha det som ett mål sedan när man kommer upp i en bra ingenjörslön!

Coola och speciella fåtöljer fanns överallt i alla rum och korridorer runt om i hotellet. Dock en annan sak, det var sjukt komplicerat att hitta i hotellet. Det gick inte att bara ta sig runt i hiss. Oavsett hur man skulle så var man tvungen att gå i någon trappa med packningen. Så ett litet minus där bara. Vi fick först ta en hiss för att sedan gå en bit ner för två små trappor för att sen ta en hiss till. Det var betydligt lättare om man hade tagit trapportna från början, vi tappade bort oss och åkte i fel hiss först upp till spat. En hiss gick till Spat och 3e våningen, en annan his gick till 4e våningen och för att komma till 7e våningen skulle man ta upp till 4e och sen gå igenom och sen ta en annan hiss som hade 7-9 våningen, haha så rörigt. Fick fråga receptionen hur man skulle ta sig till 7e våningen eftersom vi inte hittade någon hiss, han visste inte heller, han hade "bara" jobbar 2 månader. Så han hängde med och fick lära sig. Och jag skojade att det var ju fasen mer komplicerat att hitta här än i Pekings flygplats. Och han tyckte det var sjukt kul för att han skulle tydligen åka till just Peking i höst, så det skulle han säga till sina polare :P

Espressomaskin  på rummet.

Fin och stor dusch.

Man kunde hänga överallt i hotellet.


I Varberg var de flest besökare. Vi fick in över 100 enkäter i marknadsundersökningen till skillnad från typ 20 i tidigare städer. Nu fotade jag dock precis när vi fick upp allt när inte folk hade kommit än. Men det var "torgnatta" eller "ströget" som det kallas, så mycket folk gick och det fanns lite happenings för kids runtomkring. Så det var kul att jobba när det var lite mer fart!
Fick också träffa Sofia i klassen (LTU) här medan vi jobba :) Men hon tåg bild på mig och inte tvärtom hehe.
Bredvid oss fanns två folkrace-bilar. Det var spännande att sitta i dom! Allt inne i bilen var borta, alltså allt, förutom en metallväxel, metallpedaler typ en knapp för start och sen en stor stol med värsta bältet som är designat för att klara krockar. Inget "gummiskydd" som finns på alla vanliga bilar, här hade de verkligen plockat bort allt. Och en stabil metallställning inne i bilen så att bilen inte blir helt ihoptryckt vid krock utan håller formen. Den här sporten är väldigt spännande, man vill inte ha för fin eller för bra bil för att man måste sälja sin bil till högst bjudande, om någon bjuder!

Frukost i Varberg.


Bäst frukost!

Sedan fick vi en ledig dag! Då drog vi till Mellbystrand och träffade Oscar och Nathalie (Hemsedal).


En cirkel, som blev en åtta av reflektionerna i vattnet.

Det här var ganska kul... priset är 2199:-/mån för privatleasing...men vid visning och öppen dörr...

Så ser det ut som 199:-/mån haha. Det var en som reagerade på det och tyckte att det var knäppt först.


Samma på kombin haha.


Vi bodde i Halmstad och fick träffa Tove! Och Oscar, Oscar, Nathalie, Micke och Johan, alla från hemsedal :) Hade en supertrevlig och mysig grillkväll!
Sen ner till Helsingborg och Malmö. Där var folket mest svårflörtade när vi jobbade. 
Fick träffa Joakim Kämpe (LTU), käkade och testade spännande egenbryggd öl på Brewing.
Sen avslutade vi med botten av hotell. Helt okej hotell iförsej, men ja det var ju relativt dåligt om vi jämför med tidigare. Sämre frukost tyvärr. Man insåg vilken himla lyxig standard man hade haft!
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar